Logo

Brug rødvin i din madlavning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brug rødvin i din madlavning


Annoncørbetalt indhold direkte.

 
Brug rødvin i din madlavning

 

Mange elsker at drikke et glad rødvin, men som du måske allerede ved, kan man også bruge det i sin madlavning. Rødvin er nemlig en fantastisk smagsgiver, for eksempel til lækre kødretter, som du kan læse mere om her.

 

Et univers af smage og nuancer

Rødvin er god til at fremhæve smagen i mange forskellige kødretter, for eksempel kødsovs. Derudover kan man også bruge vinen til at lave en god rødvinssovs, som passer perfekt til en saftig steak.


Hvis du gerne vil have den optimale smagsoplevelse, er det dog en god idé at lave sin research, så du kan få et kendskab til de forskellige vine. Du kan derfor med fordel blive klogere på vinens verden, både så du kan optimere dine retter, men også så du kan nyde et godt glas til maden, så du får den bedst mulige oplevelse.

 

Dette kan du også bruge din rødvin til

Rødvin er desuden også rigtig god til madlavning på flere måder. Hvis du eksempelvis steger med mange forskellige krydderier, vil du opleve at nogle af dem brænder sig fast i bunden af panden eller gryden. Dette kaldes "fond", og der er rigtig meget smag, der går tabt, hvis det bliver i bunden af panden. En sjat rødvin kan heldigvis hjælpe dig med at 'deglaze', så smagene kan blive sluppet fri.

Rødvin kan desuden også indgå som ingrediens i en stuvning, hvor dens syrlige kvaliteter også vil fremhæve smagen.


Har du tålmodighed og lyst kan du også bruge en rødvin til at lave din helt egen hjemmelavede rødvinseddike, som du kan putte i salater som topping eller bruge i marinader til dit kød. Dette giver en syrlig, spids smag til de retter, du bruger den i, og nogle gange er det lige præcis denne smag, som en ret mangler.


Rødvin er meget mere end bare en drik, og du kan få mange lækre smage ud af den, hvis bare du ved, hvordan du skal bære dig ad. Men husk, det starter altid med at vælge den rette vin til det rette måltid, så smagen går op i en højere enhed. 


Måske synes du, at det virker en smule uoverskueligt at lære mere om vin, men med en simpel søgning på nettet er du godt på vej. Når alt kommer til alt, kan du også lære utrolig meget ved at købe nogle forskellige vine og blot smage dig frem. 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her