Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Friskoste er umodne oste - kræver de lagring?
  • Ja, de skal presses og lagres
  • Nej, de er spiseklare straks efter produktionen
  • Ja, ellers kan man ikke skære dem i skiver
Svar: Friskost er en fællesbetegnelse for oste, der hverken presses eller lagres. Osten fremstilles over hele verden og bruges ofte til madlavning, som en fedtfattig erstatning til fløde.| Andre oste såsom Mozzarella og Burrata smelter derimod hurtigt, selv under lave temperaturer. En friskost med en kornet konsistens kaldes for hytteost, hvor imens en friskost med glat og cremet konsistens kaldes for flødeost eller kvark. Flødeosten er fed og kvark er fedtfattig. Ostene har en mild og lidt syrlig smag. | Friskost er bløde hvide ostetyper med et højt vandindhold, der ikke presses el. lagres og som har en mild syrlig smag. Kvark, hytteost fromage frais (fr. ›frisk ost‹) og fromage blanc (fr. ›hvid ost‹) er tæt beslægtede friskost-typer med et lavt fedtindhold lavet af skummetmælk evt. med tilsætning af valle og lidt fløde. De anvendes i dressinger, saucer, bagværk, desserter m.m.
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1374102-08-2023 20:54:48 Kogebog.dk
Til Karina Rav og evt andre Vi har nu gjort indsigelser mod Googles valg af klam annonce om ørevoks. Den burde ikke komme mere, vi undskylder på vegne af Google.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her