Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad betyder beurre manié?
  • Bagt marengs
  • Bagte majs
  • Lige dele smør og mel, der blandes sammen til en smørbolle, som bruges til at jævne med
  • Lige dele bagt mango og brød, der blendes
Svar: Beurre manié (fransk "æltet smør") er en dej , der består af lige store volumendele blødt smør og mel , der bruges til at tykne supper og saucer. Ved at ælte mel og smør sammen bliver melpartiklerne belagt med smør. Når beurre maniéen piskes i en varm væske, smelter smørret og frigiver melpartiklerne uden at skabe klumper.| Beurre manié ligner, men må ikke forveksles med en roux, som også er et fortykningsmiddel lavet af lige dele af nogle gange klaret smør eller mange andre olier og mel, men koges før brug.| Beurre manié bruges som et afsluttende trin til saucer, hvilket giver en glat, skinnende tekstur før servering.
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1374102-08-2023 20:54:48 Kogebog.dk
Til Karina Rav og evt andre Vi har nu gjort indsigelser mod Googles valg af klam annonce om ørevoks. Den burde ikke komme mere, vi undskylder på vegne af Google.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her