Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad vil det sige, at den Vendsysselske Grønlangkål bliver "krøstet"?
  • Kålen bliver blancheret og rystet tør
  • Den kogte kål klemmes fri for væske og formes til boller
  • Kålen langtidskoges og tørres
  • Kålen koges og stuves med fløde
Svar: At krøste er thybomål for det gamle begreb ”at kryste”, som betyder at knuge, vride eller klemme. Det kommer af, at man vrider kålen hårdt op, før man stuver den. Nogle steder har jeg hørt, at man endda putter den revne kål i et gammelt pudebetræk og giver det en centrifugering i vaskemaskinen. Sidstnævnte skal selvfølgelig renses med et skylleprogram efterfølgende, så man får kållugten ud af maskinen.|
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1374102-08-2023 20:54:48 Kogebog.dk
Til Karina Rav og evt andre Vi har nu gjort indsigelser mod Googles valg af klam annonce om ørevoks. Den burde ikke komme mere, vi undskylder på vegne af Google.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her