Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad betyder astringent i forbindelse med vin?
  • Vinen er frisk og frugtig
  • Vinen er sammensnerpende og med meget garvesyre.
  • Vinen er fremstillet af grønne og tørrede druer
  • Vinen er for kold
Svar: Sammensnerpende vin med meget garvesyre. Ordet bruges også på fransk og engelsk | Astringent, den tørre, rynkende mundfornemmelse forårsaget af tanninerne i umodne frugter, lader frugten modnes ved at afskrække at spise. Modne frugter og frugtdele inklusive sorttorn (sloebær), fuglekirsebær, rabarber, kvæde og bananskal er meget astringerende; citrusfrugter, ligesom citroner, er noget astringerende. Tanniner, som er en slags polyphenol, binder spytproteiner og får dem til at udfælde og producerer en ru, "sandpapiragtig" eller tør fornemmelse i munden. Tanninerne i nogle teer, kaffe og røde druevine som Cabernet Sauvignon og Merlot producerer mild astringens.
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1374102-08-2023 20:54:48 Kogebog.dk
Til Karina Rav og evt andre Vi har nu gjort indsigelser mod Googles valg af klam annonce om ørevoks. Den burde ikke komme mere, vi undskylder på vegne af Google.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her