Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

I hvilken del af Danmark er bakskulden "nationalret"?
  • I Vestjylland (renset, saltet og tørret ising, der røges og derefter steges)
  • På Bornholm. Røges sammen med røgede sild
  • På Lolland-Falster
  • Hundested Havn
Svar: Bakskuld er en saltet, tørret og røget fladfisk. Den moderne version er koldrøget og dermed mere vandholdig end den traditionelle version, der er en meget tør og langtidsholdbar fisk.| Den traditionelle tilberedning af den gammeldags version er at pakke fisken ind i en avis og lægge den i kakkelovnens gløder. Når avisen er væk, er fisken klar. Moderne bakskuld pandesteges i smør.| Det er især ising, der benyttes, men rødspætte og skrubbe kan også benyttes. Bakskuld er især knyttet til Fanø, Esbjerg og Blåvand og er en egnsret. Den spises på groft rugbrød med fedt, og kaffepunch bør drikkes til. | Tilbage i 1700-tallet hang man de fangede ising under tagskægget på husene, hvilket der fx på Fanø stadig er tegn på, da der i de gamle huse stadig sidder kroge til fisken.| Ising kendes på vestkysten også som dabs, samme ord som benyttes om arten i England.| |
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1374102-08-2023 20:54:48 Kogebog.dk
Til Karina Rav og evt andre Vi har nu gjort indsigelser mod Googles valg af klam annonce om ørevoks. Den burde ikke komme mere, vi undskylder på vegne af Google.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her