Logo

Tærte med serranoskinke og persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tærte med serranoskinke og persille

 

Denne fyldige madtærte smager lige godt kold som varm! Den kan også genopvarmes, selvom der er persille i, men så skal du sørge for at skylle persillen grundigt under tilberedningen, køle den bagte tærte hurtigt ned og varme den op til over 75 °C.

Tid: 20 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Ovntid: I alt ca. 30 minutter. Antal personer: 4

 

#

200 g hvedemel
100 g smør
100 g friskrevet parmesan
1 æg
1 tsk dijonsennep
en tærteform

 

Fyld:
4 æg
1 dl piskefløde
1 bundt bredbladet persille
2 spsk soltørrede tomater i olie
ca. 80 g serranoskinke
salt og friskkværnet peber
50 g friskrevet emmentaler

*

 

Blend hvedemel og smør til krummer i en foodprocessor.

Tilsæt revet parmesan, æg og sennep, og blend lidt mere, til dejen er samlet.

Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i en halv times tid.

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Rul dejen tyndt ud i en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord.

Læg dejcirklen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter, og skær overskydende dej væk.

Prik bunden med en gaffel.

Sæt alufolie fast hen over formens kant for at forhindre, at dejkanten falder ned under bagningen.

Forbag tærtebunden i ovnen i 6 minutter.

 

Fyld: Pisk æg og fløde sammen.

Skyl og tør persillen, og hak den fint.

Hak de soltørrede tomater groft, skær serranoskinken i mindre stykker, og rør begge dele i æggemassen. Krydr med salt og peber.

 

Hæld fyldet i den forbagte tærtebund.

Fordel osten oven på fyldet.

Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter.

 

Tips: Har du ikke en foodprocessor? Så smuldrer du bare mel og smør med fingrene.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Salt chokokarameltærte med rugmelsdejSalt klæder også det søde køkken. En behersket drys groft salt fremhæver smagen af...
• Tærte med asparges og baconTærte er en skøn og nem hverdagsklassiker. Fyld den med lækre grønne asparges,...
• PecantærtePecantærte er en amerikansk klassiker, der altid hitter på dessertbordet. Her får du...
• Sommerpie amerikanskSelv midt i ugen kan det være tid til en dessert, specielt når den er fyldt med frugt og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?




Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os