Logo

Kylling som i Normandiet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling som i Normandiet

 

Æblernes sødme giver denne kyllingeret fra Normandiet et specielt touch. Server den med nudler eller stegte kartoffelbåde. Festligt.

• Hvidt kyllingekød er magrere end mørkt • Æbler er en god C-vitaminkilde.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kylling som i Normandiet:

1 kylling a 1,5 kg

1 tsk friskkværnet sort peber

½ tsk salt

1 tsk tørret merian

1 spsk smør eller margarine

1 stort løg

2 grønne æbler

1 dl sød sherry eller æblejuice

1 dl æbleeddike

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 175 °C.

Del kyllingen i 8 dele og krydr dem med salt, peber og merian.

Smelt fedtstoffet i en stor gryde.

Læg kyllingen i og brun den i 6 min. Vend stykkerne en gang.

 

2 Pil løget og skær det i tynde skiver.

Udkern æblerne og skær dem i tynde skiver.

Læg kyllingen i et ovnfast fad og læg løg- og æbleskiver over.

 

3 Bland sherry og eddike i en skål. Hæld det over kyllingen.

 

4 Stil kyllingen i ovnen og steg den i 1 time.

Øs med saucen og vend kyllingestykkerne nu og da.

Kyllingen er færdig, når den afgiver en helt klar kødsaft. Server straks.

 

Tips & råd

 

Kylling som i Normandiet

Normandiet er det æbleproducerende distrikt i Frankrig, og æbler anvendes gerne sammen med fjerkræ i distriktets traditionelle køkken.

 

Kylling som i Normandiet

Sherry er en hedvin med karakter, der minder om cognac. De mest brugte typer er den tørre Fino og den sødere Oloroso.

 

FORBERED: Lav retten dagen før og varm den igennem i en gryde på komfuret.

Tilsæt lidt hønsebouillon hvis det er for tørt, og lad det simre i 20 min.

Vend kyllingestykkerne et par gange.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 592 = kJ 2486

Kulhydrat 10 g Protein 38 g Fedt 8 g (54%) Fibre 1 g

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fyldt kalkunbryst med kartoffelgratin og salatInviter familie og venner på dette dejlige fyldte kalkunbryst med fyld af grønsager, frisk...
• Grydebrød med durumhvedeGrydebrød kaldes af mange som verdens bedste brød og det er både lækkert og nemt at lave....
• Frikadeller amerikanskeOgså i dag bliver mange lidt blanke i blikket ved tanken om mors frikadeller. Men overalt...
• Gammel Estrup grydeGammel Estrup gryde med svinemørbrad, cocktailpølser, bacon og champignoner. Dertil...
• Rynke-rykkerDenne smoothie indeholder desuden store mængder zink, som også er et fantastisk mineral...
• Barbecuemarineret kyllingelårKylling og barbecue passer bare perfekt med hinanden, blandt andet fordi barbecuemarinaden...
• Marengspie med æblerSå god som denne citrus-æblepie er, bliver den snart en storfavorit. Server den varm eller...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?




Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os