Logo

Oksegryde med peberfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksegryde med peberfrugt

 

Overrask familien med en gryde af oksekød og peberfrugt. Den får ekstra smag af sherry og ingefær. Magert.

• Peberfrugter er rige på C-vitamin. De indeholder også karoten, som kroppen omdanner til A-vitamin.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Oksegryde med peberfrugt:

500 g mørt oksekød i et stykke

3 dl langkornede ris

1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt

2 stilke bladselleri

1 løg

1 spsk rapsolie

MARINADE:

1½ dl kinesisk soya

1 dl sherry eller hønsebouillon

1 fed hvidløg

1 tsk reven frisk eller ½ tsk stødt ingefær

tsk friskkværnet peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Begynd med at blande soya og sherry til marinaden i en skål.

Pres hvidløget i, og tilsæt ingefær og peber.

 

2 Skær kødet i fine strimler, og læg dem i marinaden.

Dæk til, og lad det stå koldt, mens resten tilberedes.

Kog risene efter pakkens anvisninger.

 

3 Skyl, udkern, og striml peberfrugterne.

Hak selleri og løg.

Opvarm en wok eller stegepande, og kom olien i.

 

4 Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt.

Gem resten af marinaden.

Steg kødet et par minutter, til det har skiftet farve.

Tilsæt peberfrugt, selleri og løg, og lad det hele stege sammen ca 5 min.

 

5 Hæld marinaden over, og giv det et hurtigt opkog.

Grønsagerne skal stadig være sprøde.

Server straks.

 

Tips & råd  

 

Oksegryde med peberfrugt

Hurtigt til frokost. Anvend rester af retten som fyld i pitabrød.

Varm brødene let, fyld dem, og spis dem med det samme.

 

Oksegryde med peberfrugt

Hvis selleristilkene er grove og træede, kan de skrælles på samme måde som rabarber.

En kartoffelskræller fungerer fint.

 

PR. PORTION: Kalorier 504 = Kilojoule 2107

Kulhydrat 61 g Protein 34 g Fedt 13 g (23%) Fibre 4 g

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vildtgryde med kantarellerEn kraftig vildtgryde med gulerødder og kantareller, som her er smagt til med både rødvin,...
• IndianerspidDet hedder spid og ikke spyd - se hvorfor i denne skønne opskrift, som vi selv har prøvet
• Fyldt kalkunbryst med kartoffelgratin og salatInviter familie og venner på dette dejlige fyldte kalkunbryst med fyld af grønsager, frisk...
• Gammel Estrup grydeGammel Estrup gryde med svinemørbrad, cocktailpølser, bacon og champignoner. Dertil...
• Lakseterrine2kanten november 2004
• Kylling som i NormandietÆblernes sødme giver denne kyllingeret fra Normandiet et specielt touch. Server den med...
• Æbler i snecremeDette er en mager version af en gammeldags dessert, som baseres på æggehvider. Den skal...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?




Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os